Please use this identifier to cite or link to this item: http://bibdigital.epn.edu.ec/handle/15000/19689
Title: Propuesta del diseño de una planta procesadora para la producción de Michelada Mix
Authors: Zambrano Vidal, María Natalia
Keywords: DISTRIBUCIÓN DE PLANTAS
DISEÑO DE PLANTAS
MAQUINAS
Issue Date: 21-Aug-2018
Publisher: Quito, 2018.
Citation: Zambrano Vidal, M. N. (2018). Propuesta del diseño de una planta procesadora para la producción de Michelada Mix. 187 hojas. Quito : EPN.
Abstract: The project proposes the design of an industrial plant for the production of Michelada Mix. It determined the ideal place in the sector of Carcelen, the forescast of sales were based on historical information, considering the company’s projections of growth, reached 15 900 kg per month. Process productive keep the current characteristics in recipes of the product in process, material of packing and unit of handling, in all the presentations. There decided the machines compatible with the process, its physical characteristics, capacities and space necessary for each one. In addition to the dimensions of the wine vaults, areas for cleaning and rest of the personnel, offices, support departments of, and labor required. The layout of the plant was designed like a logical layout and then like physicist. The design was divided into sections: the first one grouped the departments related straight to the production named Manufacture; and the second called plant in which grouped the departments of support including the manufacturing section; based on the analysis of the importance of closeness between the departments. The area of the plant was 1 100 m2 and the equilibrium point was $617 593.58.
Description: El proyecto propone el diseño de una planta industrial para la producción de la Michelada Mix. Determinó la ubicación óptima en el sector de Carcelén, la proyección de ventas basada en datos históricos, considerando las proyecciones de crecimiento de la empresa, alcanzó los 15 900 kg al mes. El proceso productivo se diseñó manteniendo las características actuales en recetas del producto en proceso, material de empaque y unidad de manejo, en todas las presentaciones. Se determinaron las máquinas compatibles con el proceso, sus características físicas, capacidades y espacio necesario para cada una; además de las dimensiones de las bodegas, áreas para aseo y descanso del personal, oficinas y departamentos de apoyo y la mano de obra necesaria. El layout de la planta se diseñó como un layout lógico y luego como físico. El diseño se dividió en secciones: la primera agrupó los departamentos relacionados directamente con la producción denominada Fabricación; y la segunda denominada Planta en la que se agrupó los departamentos de soporte incluida la sección Fabricación; basadas en el análisis de la importancia de cercanía entre los departamentos. El área de la planta alcanzó los 1 100 m2 y el punto de equilibrio se determinó en $ 617 593,58.
URI: http://bibdigital.epn.edu.ec/handle/15000/19689
Type: masterThesis
Appears in Collections:Tesis Maestría en Ingeniería Industrial y Productividad (FIQA)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CD-9095.pdf2,61 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.