Please use this identifier to cite or link to this item: http://bibdigital.epn.edu.ec/handle/15000/21324
Title: Análisis rcm de la línea de empaque de papa para una empresa multinacional de alimentos en quito
Authors: Martínez Neira, David Andrés
Keywords: MANTENIMIENTO
EMPAQUE
MECÁNICA
Issue Date: 29-Sep-2020
Publisher: Quito, 2020.
Citation: Martínez Neira, D. A. (2020). Análisis rcm de la línea de empaque de papa para una empresa multinacional de alimentos en Quito. 104 hojas. Quito : EPN.
Abstract: This document aims to present a Reliability Centered Maintenance analysis and as part of it, to develop a deep study of the system to obtain a maintenance plan, a failure mode and effects analysis, operation and maintenance procedures structured in a systemic way that prevent such failures from occurring and thus increase the availability of machines, improve maintenance procedures and reduce downtime in a food company in the city of Quito. The following stages are presented: - Identification of the equipment that make up the general system. - Breakdown into subsystems. - Preliminary study of the operation of the equipment. - Failure mode and effects analysis - Elaboration of maintenance protocols and improvements, including the maintenance plan. After this in-depth study, a series of recommendations and conclusions are presented to improve the productivity of the installation, obtaining a list of critical parts and parts that must be kept in stock, new maintenance techniques including modern predictive maintenance methodologies, parts of systems to improve, training recommendations for maintenance and operations employees. In this way, it is expected to improve the availability of the machines, to depend less on specialized maintenance employees and to obtain better qualifications in internal audits of the company, coming to stand out at the regional level.
Description: Este documento tiene por objetivo presentar un análisis RCM (Reliability Centered Maintenance) y como parte de este, desarrollar un profundo estudio del sistema para obtener un plan de mantenimiento, un análisis modal de fallos y efectos, una serie de procedimientos de operación y mantenimiento estructurado de forma sistémica que eviten que se produzcan dichos fallos y así aumentar la disponibilidad de las maquinas, mejorar los procedimientos de mantenimiento y reducir los tiempos muertos en una empresa de alimentos de la ciudad de Quito. Se presentan las siguientes etapas: - Identificación de los equipos que forman el sistema general. - Desglose en subsistemas. - Estudio preliminar del funcionamiento de los equipos. - Análisis modal de fallos y efectos. - Elaboración de protocolos y mejoras de mantenimiento, incluyendo el plan de mantenimiento. Posterior a este profundo estudio se presenta una serie de recomendaciones y conclusiones para mejorar la productividad de la instalación obteniendo un listado de piezas y partes críticas que se deben tener en stock, nuevas técnicas de mantenimiento incluyendo metodologías modernas de mantenimiento predictivo, partes de sistemas a mejorar, recomendaciones de entrenamiento para personal de mantenimiento y operaciones. De esta manera se espera mejorar la disponibilidad de las maquinas, depender menos de personal especializado en mantenimiento y obtener
URI: http://bibdigital.epn.edu.ec/handle/15000/21324
Type: bachelorThesis
Appears in Collections:Tesis Mecánica (IM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CD 10839.pdf3,26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.